27 iunie 2012

Teatru de păpuşi (mici) :)

Ce poate fi mai minunat decât joaca cu animăluţele de pluş? Păi joaca cu animăluţe de pluş care vorbesc, care cântă, spun poezii şi care se joacă la rândul lor. Noi facem cât de des putem teatru de păpuşi cu jucăriile de pluş. Avem o mulţime de ursuleţi şi alte animăluţe, dar avem şi câteva destinate special acestei activităţi. Am cumpărat de la Ikea un set de animăluţe pentru degete, setul conţine zece figurine, unele chiar foarte haioase. Mai aveau şi cu personaje din diverse meserii, dar acelea nu m-au încântat prea tare. Şi animăluţele mi-ar fi placut să fie mai colorate, mai vesele unele dintre ele. Acestea sunt foarte folositoare când vreţi ca joaca să fie mai liniştită, când deja nu mai aveţi prea multă energie pentru ţopăială. Însă avem şi două păpuşi de mânuit mai mari, un pinguin şi o broască foarte haioasă, care este de fapt şi preferata noastră.

Sunt în căutare de astfel de păpuşi de mânuit mai mari, pentru că mai încolo vrem să ne procurăm sau să construim o mică scenă pentru teatru de copii, care să găzduiască poveştile, scenetele noastre inventate pe loc sau în prealabil. :) Jucaţi-vă astfel cu copiii voştri. Puteţi folosi orice jucărie, că până la urmă şi maşinile şi locomotivele au devenit personaje vorbitoare în filme de desene animate. Şi noi combinăm jucăriile de mânuit cu cele normale. Este foarte interesant pentru copilaşi să vadă cum jucăriile lor prind viaţă şi cum conversează sau cântă şi dansează. Îi amuză teribil, îi surprinde şi le dezvoltă imaginaţia. Mathias încearcă să vorbească cu ele acum, aşa cu gângureli şi cu strigăte de entuziasm. Mai târziu, când cresc, copiii le pot mânui chiar ei, îşi pot inventa propriile poveşti şi scenete, şi pot crea pentru personajele lor năzdrăvane tot felul de întâmplări şi aventuri.

23 iunie 2012

Colăcelul de înot pentru bebeluşi

Noi înotam. De săptămâna aceasta am pus la treabă colăcelul de înot pe care l-am primit de la Tuşi de vreo lună. Unde? Păi deocamdată în cadă. :) O umplem bine cu apă caldă, adaugăm câteva răţuşte şi gata. Mathias este foarte încântat că se poate bălăci în voie, a început să facă tot felul de mişcări, se fâţâie de colo colo şi este foarte pasionat să studieze camera de baie, luminile, prosoapele şi ce mai este pe acolo, având posibilitatea să se sucească cum vrea el. Dă din picioare de parcă e pe bicicletă sau se împinge într-unul din pereţii căzii şi îşi ia avânt. A făcut asta de pe la a doua, a treia "sesiune" de bălăceală. Stăm cam 15 - 20 de minute deocamdată. Mi-ar placea ca în curând să experimentăm înotul într-o piscină, că pentru mare suntem încă mult prea mici.

Acum despre colăcel. Este comandat de pe internet, vă voi pune link-ul mai jos. Are două camere cu aer, care trebuie foarte bine umflate, poate chiar cu o pompă. Are închizatori pe ambele feţe şi se pune în jurul gâtului, cu închizătorile la ceafă, având suficientă lărgime pentru a lăsa lejeritate în timp ce susţine copilul foarte bine. Conţine şi trei biluţe zornăitoare, asta aşa pentru un fond sonor vesel. :) Are şi mânere pentru mânuţe, dar nu ne prea sunt de folos pentru noi dăm din mâini de zor. Pe Youtube se găsesc mai multe filmuleţe cu diverşi colăcei, daţi căutare "swim ring for babies" (sau "colac pentru bebeluşi" pe Google/imagini) şi veţi vedea despre ce este vorba. Al nostru este cel din imagini. Şi bineînţeles ca este cu raţe, căci altfel nu se putea!

!!! Copiii trebuie supravegheaţi în permanenţă în timpul folosirii colăcelului în apă, de către un adult!!!

22 iunie 2012

Baloane de săpun

Indiferent de varstă, baloanele de săpun sunt o bucurie pentru orice copil şi nu numai. Am adunat prin casă câteva "dispozitive" de facut baloane, mai mici, mai mari, deşi când eram copil foloseam şi pixuri fără pastă sau alte tubuleţe si şampon cu apă. La şampon/gel de duş/săpun lichid cred ca voi apela şi acum după ce se va termina conţinutul recipientelor. Cred că bubble soap-ul se poate improviza cu uşurinţa. Aşadar, în curte, în parc, în faţa blocului sau chiar în baia apartamentului, vă recomand să vă delectaţi copilaşii cu baloane de săpun. De la câteva luni îi distrează şi îi face curioşi. Le dezvoltă simţul de observaţie, dorinţa de a descoperi noul, şi nu în ultimul rând, este pură magie pentru bebeluşi să-şi vadă mămica cum crează baloane fel de fel care zboara şi apoi dispar. Veţi vedea cu ce curiozitate le urmăresc cu privirea până se îndepărtează şi cu ce bucurie descoperă că apar altele. În soare se văd colorate precum curcubeul.
Mai târziu le putem folosi şi pentru a vorbi un pic despre spectrul de culori. Evitaţi contactul cu pielea/faţa copiilor, asta până vor creşte şi-şi vor face singuri baloanele pe care vor încerca să le prindă cu mâna sau să le calce. Am trecut pe lista de viitoare achiziţii o "maşinărie" de făcut baloane în timpul băiţei, dar asta pentru când vom fi mai măricei. Deja văd aşa înainte de îmbăiere, un mini program de joacă cu baloanele pe care le şi putem atinge, având în vedere că ne putem spăla imediat de bubble soap. Vă vom ţine la curent cu ce idei ne-au mai venit în joaca noastră cu baloanele de săpun.

21 iunie 2012

Bine aţi venit!


Bună seara. Este ora 12.25 noaptea de fapt, dar nu puteam să încep cu "bună noapte" :). Acesta este locul în care voi încerca să vă arăt cât mai multe dintre ideile care ne colorează viaţa de zi cu zi din punct de vedere creativ şi educativ, şi bineinteles, ca surse de bucurie şi voie bună. Joaca şi veselia sunt obiectivele principale. Numele blog-ului nu este o metaforă în totalitate... ci vom vorbi despre creioane colorate, jucării, acuarele, preparate culinare poate, dar în general, despre materiale fel de fel cu care să ne punem creativitatea şi imaginaţia la treabă. Mă refer la noi, cei care vor face toate acestea, adică mami, tati şi Mathias. Are cinci luniţe si multă energie. Probabil aceasta va fi cu preponderenţă ora la care voi posta ideile noastre, deoarece restul timpului meu liber este pentru Mathias. So, let's take this colorful ride together!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...