16 iunie 2013

Poveşti spuse la culcare

Dorim să vă prezentăm o carte foarte frumoasă, atât din punct de vedere grafic, cât şi datorită celor patru poveşti simple dar uşor de îndrăgit de către micii cititori sau ascultători. Aceasta se numeşte Poveşti spuse la culcare şi a apărut la editura Flamingo GD. Poveştile din cuprins sunt: E ora de culcare, Visul ursuleţului, Vreau să mă joc şi Povestea lui Sunny. Nouă ne plac foarte mult poveştile şi ilustraţiile create de Andy Beckett şi Tony Morris. În fiecare seară din ultima săptămână am citit din această carte, am răsfoit-o şi am cercetat imaginile delicioase. Deja când îi spun micuţului nostru că e momentul să citim poveşti se duce direct la această carte şi o ia de pe etajeră. Nu prea are răbdare să termin de citit de pe o pagină anume, însă pune degeţelul pe fiecare animăluţ ca să îl numesc. Apoi imităm sunetele pe care le fac bufniţa, pisica sau rândunelele. Preferata noastă dintre ilustraţii este cea a întâlnirii dintre ursuleţul de pluş hoinar şi marele urs polar. 

 
E ora de culcare! este o poveste despre cum un pui de bufniţă trezeşte puii familiei de păsărele, pe ai celei de veveriţe şi pe puii familiei de şoricei deoarece ea doarme ziua şi stă trează noaptea. Toţi aceşti prichindei ai pădurii se întâlnesc şi stau de vorbă până vin părinţii lor care îi trimit din nou la culcare, excepţie făcând bineînţeles puiul de bufniţă şi mămica lui.

Visul ursuleţului de pluş ne poartă într-o călătorie imaginară a acestuia prin lumea urşilor adevăraţi. Îşi pregăteşte frumos rucsacul cu toate cele necesare pentru călătorie şi se aventurează într-o lume pentru care descoperă pas cu pas că nu este pregătit. Se întâlneşte mai întâi cu urşii grizzly care îl invită să prindă peşte cu ei, apoi cu un urs koala, care leneveşte într-un copac şi cu un panda care îi oferă un băţ de bambus să-l guste. La final ursuleţul de pluş nimereşte în lumea de gheaţă a urşilor polari, unde adoarme obosit şi înfrigurat cu gândul la camera lui călduroasă de acasă.

Vreau să mă joc este povestea pisicuţei Bonnie care, neavând somn, pleacă afară în căutarea unui prieten cu care să se joace. Se întâlneşte mai întâi cu câteva păsărele, apoi cu un melc care s-a speriat şi a intrat în cochilie, după aceea cu trei boboci de raţă care ar fi vrut să se joace cu ea dar pe care i-a chemat la culcare mămica lor şi cu peştişorii din băltoacă, care şi-au văzut de înotatul lor fără să o bage în seamă pe pisicuţă. Doar broscuţa de pe frunza de nufăr a chemat-o alături de ea pe Bonnie, însă o întâmplare neprevăzută le-a împiedicat să se joace.
























Povestea lui Sunny ne spune foarte multe despre viaţa rândunelelor. Aflăm rând pe rând cum îşi hrânesc ele puişorii, cum prind insecte, cum zboară către ţările calde din sud atunci când vine frigul şi cum se întorc acasă. Sunny, puiul de rândunică, se împrieteneşte cu Susie în călătorie, iar când ajung înapoi acasă sunt deja mari şi pregătiţi pentru a-şi face propriul cuib şi propria familie.


Sper că v-am trezit interesul pentru aceste poveşti minunate cu ilustraţii încântătoare. Spor la răsfoit  şi la citit!

4 comentarii:

  1. Pare tare frumoasa cartea, multumim pentru prezentare! O pun si eu in wishlist!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu plăcere, ma bucur că v-a plăcut! O, da, nesfârşitele wishlist-uri! Spor la citit!

      Ștergere
  2. Foarte frumoase ilustratiile din carte, multumim de prezentare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multă plăcere. Am descoperit-o întâmplător într-un hipermarket şi s-a dovedit foarte intersantă şi frumoasă. Toate cele bune!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...