24 iunie 2013

Ursuleţul şi prietenii lui

Ursuleţul şi prietenii lui este o carte perfectă pentru noi din mai multe motive. Ne plac animalele, ne place să răsfoim cărţulii, ne place să numărăm şi nu în ultimul rând ne place foarte mult să ne jucăm peek-a-boo. Nu mai zic cât de interesant este să manevrezi micile trape de pe paginile cărţii şi să vezi cum apar atâtea feţe haioase. Această carte le reuneşte pe toate cele enumerate mai sus. Pe fiecare pagină şi chiar şi pe copertă apar şi dispar animăluţe simpatice, astfel încât numărându-le să parcurgem numerele de la 1 la 10. Însă noi numim şi animalele, întrebăm unde sunt unele sau altele, ne bucurăm când le facem să apară şi ne folosim de zor degeţelele în manevrarea cerculeţelor decupate de pe fiecare pagină care fac ca toate minunăţiile amintite să se întâmple. Cartea a apărut la Editura Rao şi este foarte frumos ilustrată de către Claudine Gevry. Paginile au text puţin, doar câte o întrebare şi un răspuns referitoare la animăluţele din imagini, însă se pot crea din mers povestioare pe marginea ilustraţilor mobile. Ultima pagină are o altă surpriză care produce mult amuzament, sub forma a doi ochişori care ne pândesc din tufişuri. :) Pentru a vedea in detaliu despre ce este vorba, vă lăsăm să priviţi imaginile de mai jos.

  








Vă dorim spor la citit şi la joacă!

8 comentarii:

  1. Fiică-mea avea o carte cu răţuşte şi boboci, în acelaşi stil.Grozav s-a mai jucat cu ea.Era mai pătrăţoasă şi o luasem din Carrefour.Încă o mai am.Mă gândesc să iau un asemănătoare şi nepoată-mii de 1 an şi jumătate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt foarte interesante pentru cei mici cărticelele de acest gen. Am descoperit de curând că există una la fel si cu Pinguinul şi prietenii lui. http://www.elefant.ro/carti/carti-pentru-copii/grupe-de-varsta/iv-ix-ani/pinguinul-si-prietenii-lui-10221.html

      Numai bine.

      Ștergere
  2. Ce frumoasa e aceasta carte! Copilul se joaca si in acelasi timp invata cifrele si invata sa numere. Multumim de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multă plăcere. Într-adevăr frumoasă şi practică, plus că deocamdată preferăm cărţile acestea cartonate, uşor de răsfoit la vârsta noastră. Toate cele bune.

      Ștergere
  3. Foarte interesantă e cartea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, Simona. Este minunată pentru cei mici. Numai bine!

      Ștergere
  4. In primul rand, ma bucur mult ca v-am descoperit (prin intermediul Cameliei, mi-a povestit despre voi)....ai un blog atat de colorat si frumos, precum ii este numele :).
    Imi place tare mult cartea, sigur o luam si noi daca o gasim vreodata la reducere .
    Multumim pentru recomandarea atat de frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos de vizită, mă bucur că vă plac "culorile" noastre. :) Şi nouă ne place foarte mult cum se joacă ursuleţii năzdrăvani! Cât despre carte, este într-adevăr foarte plăcută pentru cei mici. Vă urez numai bine şi o zi frumoasă în continuare!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...