15 ianuarie 2014

Lesson from Nature


Natura ne învaţă...

Pentru a creşte un bambus sunt necesare diferite procese: Plantezi sămânţa, uzi terenul şi îl îngrijeşti cel puţin trei ani. Timp de trei ani bambusul stă în pământ, iar când iese la suprafaţă, în doar şase săptămâni creşte peste 27 de metri. Întrebarea este: bambusul cultivat a crescut de 27 de metri în şase săptămâni sau în trei ani? Bineînţeles că în trei ani plini de răbdare şi efort, pentru că dacă într-un anumit moment te-ai opri din udarea şi din îngrijirea terenului, bambusul ar sfârşi în pământ.

Din cauza nerăbdării lor şi pentru că vor ca lucrurile să se întâmple imediat, mulţi oameni permit visurilor lor să se sfârşească de la prima respingere, din cauza unei conversaţii negative sau din cauza scuzelor. Nu au răbdare. Nu au încredere. Ei nu cred în ceea ce nu se vede încă.

Credinţa şi încrederea îţi dau răbdare... Răbdare pentru a continua să uzi pământul până când micul bambus va ieşi la suprafaţă.

PS. Mulţumim Tushi, Pic


PPS. We'll be back soon! :)

Sursă foto1, sursă foto 2

4 comentarii:

  1. Daca bambusul are un fanclub, vreau sa ma inscriu si eu in el ;-)
    Irina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Chiar! Ne învaţă ceva chiar foarte folositor...

      Ștergere
  2. Abia astept sa reveniti cu idei frumoase de joaca :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumim frumos. Vom reveni curând şi vom face şi o retrospectivă a ultimelor luni, în care n-a mai rămas vreme şi pentru pentru bloggăreală :)) În schimb ne-am delectat şi cu frumoasele voastre activităţi, pline de idei minunate şi culoare!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...